Често задавани въпроси

 • Каква е целта на занималнята?

  Целта на занималнята е на първо място да осигурим полезни и забавни занимания на децата, които да им дадат възможност да развиват ума, тялото, уменията и въображението си, докато се забавляват. Това не е училище, а полезна игра.

 • Какво представляват заниманията?

  Всеки ден нови спортни и креативни занимания, занимания за ума и такива с практическа насоченост, водени от нашите преподаватели и представени на децата в кратки забавни видеа. Пакетът включва също среща „на живо“ с тях всеки ден и допълнителни ресурси, с които децата да се занимават пълноценно в продължение на няколко часа.

 • За каква възраст са предназначени заниманията и нужно ли е моето участие ?

  Заниманията са за деца от 4 до 9 години, но това не означава, че ако детето Ви е на 3 или 10 години няма да се забалява. По-големите дечица, ще могат да се справят със заниманията сами, което ще осигури малко свободно време за Вас. За по-мъничките ще е нужна Вашата помощ. При всички случаи, в началото ще е нужно да им покажете самият процес - как да стигат до видеата си, как да ги пускат и спират, но те бързо ще се научат, защото сме го направили супер лесно.

 • Ще прекарва ли детето ми твърде много време пред екрана?

  Не. Видеата са записани така, че да бъдат максимално информативни, без да задържат детето за дълго пред екрана. Част от тях изискват следване на инструкции (например спортните тренировки), а други поставят задачи, които децата да изпълнят сами – да решат загадка, да упражнят конкретно движение/умение, да измайсторят нещо с подръчни материали, което ние предварително сме им показали. Целта ни е децата да Правят, а не да Гледат.

 • Как протичат заниманията?

  Дневната програма през седмицата включва по едно от всички видове занимания (двигателно, умствено, практическо и творческо), а уикенд пакетът включва общо по две занимания от всеки вид. Всички занимания в дадена седмица са обединени от една и съща тема.

  Когато закупите даден пакет, получавате достъп до виртуално пространство, в което в началото на всеки делничен ден, а при уикенд пакета в събота сутрин, ще намерите новите занимания за деня. Видеата с инструкциите са на запис. Децата могат да ги гледат по всяко време на деня, а след това да се заемат с изпълнението на задачите, които нашите преподаватели ще им дадат от екрана. Освен видеата пакетът съдържа и допълнителни ресурси,  въпроси за размисъл, логически задачи и др. Точно в 17 часа всеки ден (без събота) ги очакваме пред екрана за среща „на живо“ с нашите преподаватели, на която децата ще показват своите произведения, ще поговорят с тях и ще разменят идеи и усмивки.

 • С каква продължителност са заниманията?

  Заниманията са с различна продължителност, тъй като времето, необходимо за изпълнението на задачите, варира в зависимост от възрастта и уменията на детето. Видеата са кратки, съобразени със способността за концентрация на децата в различните възрасти, а и за да ограничим времето, което децата прекарват пред екрана.

 • Изисква ли се участие на родител в заниманията?

  Родителите винаги са добре дошли в онлайн занималнята на Вкъщичко! Подбрали сме занимания, с които по-големите деца най-вероятно ще могат да се справят самостоятелно. Освен това обявяваме предварително материалите и пособията, нужни за изпълнението на задачите (например лист хартия, лепило, моливи или флумастери), така че вашият малчуган да може да се справи без Ваша помощ. Дори детето Ви да може да участва самостоятелно в заниманията, съветваме Ви да бъдете наоколо за първия му урок – в случай, че има нужда от помощ или допълнително разяснение. Уверете се също така, че няма предпоставки, които застрашават здравето и безопасността му, докато изпълнява елементите, включени в програмата.

  Разбира се, най-малките вероятно ще имат нужда от помощта ви за пускането на видеата и отварянето на файловете с допълнителните материали, и за изпълнението на част от заниманията. Погрижили сме се обаче да разполагате с всичко необходимо в нашата платформа, за да Ви улесним максимално и да бъде времето, прекарано с децата, полезно и забавно.

 • Какво представляват индивидуалните занимания?

  Настоящата ситуация е изпитание за всички ни, включително и децата. Понякога те имат нужда от внимание, което ние като родители по една или друга причина не можем да им дадем. С индивидуалните ни занимания, даваме възможност да всяко дете да се срещне с любимия си преподавател, да проведат заедно занимание по негов избор в една от 4те категории и да поговорят по приятелски.

 • Как мога да запазя час за индивидуално занимание ?

  Свободните часове за индивидуални занимания с нашите преподаватели по видове занимания се обявяват на Фейсбук страницата на Вкъщичко всеки понеделник в 9 часа. Може също да направите заявка на 0888101048 или на info@vkashtichko.com.

 • Мога ли да закупя само един ден?

  Заниманията се предлагат в пакети - седмичен и уикенд. За да добиете по-добра представа, за това което правим, можете да опитате заниманията ни един ден безплатно, като се регистрирате. За целта, кликнете тук.

 • Кои са преподавателите?

  Всички преподаватели са млади, позитивни и енергични хора, с опит в работата с деца и различни интереси в областта на спорта, изкуството и науките. Те са също инструктори в световна верига за ранно детско развитие, с над 430 клуба по света. Повече за всеки от тях, можете да прочетете тук.

 • Колко време ще са достъпни заниманията от пакета, който съм закупил?

  Ще имате достъп до заниманията по време на валидността на пакета, който сте закупили (конкретните дати, за който той е активен), както и една седмица след това. Освен това ще получите всички занимания, включени в пакета, дори ако го закупите след началото на периода на валидността му.

 • Къде мога да намера програмата на заниманията за следващата седмица?

  Всяка седмица програмата на Вкъщичко е различна, с разнообразни активности във всяка категория занимания. Седмичната програмата обявяваме на Facebook страницата на Вкъщичко в събота на предходната седмица. Програмата за седмицата, както и необходимите материали за всички занимания, се съдържат и в пакета, който сте закупили.

 • Какви са цените?

  Цените на пакетите са:

  Седмичен пакет - 35лв

  Уикенд пакет - 25лв

  Индивидуално занимание - 25лв

Сравнение на продукти

Нашият уебсайт използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки